El cas de l’Andreu. La vaga general

El 29 de març del 2012 es va convocar una vaga general contra la reforma laboral del Partit Popular, enmig de la greu crisi econòmica i social que estàvem vivint. Milers de persones van sortir al carrer per a defensar els drets socials i col·lectius que s’estaven retallant.

En aquest context es van viure moments de repressió, on més de 100 persones van ser detingudes per participar en la vaga. Cinc de les quals, van ingressar en presó preventiva sense cap tipus de proves. Una des les persones detingudes va ser Andreu Curto Baiges, un jove de Tortosa i veí de Sants, qui va estar 23 dies en presó preventiva.

La detenció i les mostres de suport

Durant la reclusió d’Andreu de fa 5 anys van haver-hi grans mobilitzacions a Tortosa i a Barcelona. Es van rebre mostres de suport d’arreu dels Països Catalans denunciant l’empresonament injust del jove, així com la deriva repressiva que s’estava vivint al nostre país.

L’empresonament va ser una mesura absolutament desproporcionada, injusta i injustificada, de caràcter polític i repressiu. Tot i això, les mostres de solidaritat i de fermesa que es van rebre van ser la millor arma per lluitar contra aquesta repressió tan dura.

El judici

El proper dia 5 d’octubre Andreu serà jutjat per participar en un piquet al barri de Sants.

Un judici en el qual la Fiscalia demana 4 anys de presó, 9.000€ de pena multa i 1.200€ de responsabilitat civil.

El cas d’Andreu és una mostra més en que es constata que els responsables de les crisis no han assumit cap responsabilitat, ni política ni penal.

Volem l’absolució d’Andreu!

En un sistema on sota l’excusa d’una crisi econòmica, els qui més tenen esdevenen més rics, i els que menys, són abocats a la misèria i a la indigència, en un sistema que protegeix els corruptes i què per participar en un piquet per defensar els drets de totes pot suposar que una persona sigui condemnada a 4 anys de presó, cal donar una resposta exemplar de solidaritat i rebutjar frontalment aquest sistema.

Denunciem la farsa de la crisi que ha servit per a augmentar les diferències socials, i ha suposat un retrocés evident amb efectes nefastos per a la vida de les classes populars.

Denunciem la persecució i repressió política que hi va haver, i continua havent, cap a les persones que s’organitzen per fer front a les injustícies, lluiten per un món més just, i en defensa dels Drets de tothom.

Mostrem la més absoluta solidaritat amb l’Andreu, així com amb la resta de vaguistes que fruit de la lluita social varen ser represaliades.

Notícies

Ja tenim els números guanyadors de la rifa solidària!

La rifa d’art solidari contra la repressió ja té els tres números guanyadors: 211 426 1.096 Si teniu algun d’aquests tres números, l’enhorabona: sou les guanyadores del sorteig dels quadres solidaris de les artistes Antònia P. Ripoll, Núria Àrias López i Assumpta Arassa Altimira, a les quals agraïm la seva col·laboració en la campanya. Per …

Un miler de signatures de suport acompanyen la moció popular a l’Ajuntament de Tortosa

Les darreres setmanes la campanya de suport al jove Andreu Curto s’ha mobilitzat amb l’objectiu de donar a conèixer el cas i aconseguir suports de cara al judici, que se celebrarà el proper 5 d’octubre. Un d’aquestes accions ha estat la presentació d’una moció popular a l’Ajuntament de Tortosa, aquesta moció ha comptat amb un …