NOTA DE PREMSA JUDICI ANDREU

Una seixantena de persones s’han aplegat aquesta tarda a Tortosa per demanar l’absolució d’Andreu Curto Baiges. Jove de Tortosa, veí de Sants, que va ser detingut durant 23 dies arran dels fets de la vaga general del 29 de març de 2012 contra la reforma laboral del Partit Popular.

A la roda de premsa, ha intervingut Eva Pous, advocada d’Alerta Solidària , que ha comunicat que el 5 d’octubre Andreu serà jutjat per participar en un piquet al barri de Sants. La Fiscalia demana 4 anys de presó, 9.000€ de pena multa i 1.200€ de responsabilitat civil. Se l’acusa de danys, desordre i coaccions en un hotel de luxe de Sants.

També ha participat la Xarxa Antirepressiva de familiars de detingudes, on Rosa Seguí ha volgut denunciar que: “els nois i noies són detinguts no pel que són, sinó pel que representen” i ha remarcat que “els seus fills són dissidents, no delinqüents”.

Des de la Comissió Antirepressiva de l’Assemblea del Barri de Sants, l’Ainara Navarrete ha reivindicat la vaga com a eina de lluita legítima i necessària per defensar els drets bàsics. També ha denunciat la gran repressió per intentar desarticular el teixit social i polític que reben les persones implicades en les lluites socials.

Per últim, Alons Navarro i Olga Duran del Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l’Ebre, han llegit el manifest, on s’han adherit els sindicats UGT, CCOO, CGT, USOC, USTEC i CATAC-CTS-IAC de les Terres de l’Ebre, on es demana l’absolució d’Andreu.

Per finalitzar la roda de premsa s’ha comunicat l’inici de la campanya “Ni 4 anys ni 1 dia! Presó per defensar els drets de tothom?” que es podrà seguir a través de les xarxes i la pàgina web: https://29m.sants.org/andreu/ .També s’ha informat que es faran actes per fer conèixer el cas d’Andreu, com ara un vermut popular el 2 de setembre a Festes de la Cinta i que s’estan recollint signatures per presentar una moció popular al Ple de setembre a l’Ajuntament de Tortosa .

Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l’Ebre

Tortosa, dimarts 25 de juliol del 2017

Deixa un comentari